Stel jezelf deze roze vraag

Het zijn de laatste dagen voor kerst als ik aan mijn tafel zit. Ze heeft net mijn kantoor verlaten. Haar laatste afspraak binnen het traject Merkbaar Zelfmanagement zit erop. En ik mijmer nog na. In gedachten doorloop ik het proces, blader ik nog eens door mijn aantekeningen waardoor ik nog meer voel hoe ze haar stappen heeft gezet. Hoe ze haar verlangen naar liever en zachter leven heeft vormgegeven.

De tafelopstelling heeft haar zoveel gebracht
Ik blijf haken op de beelden die ontstaan, de momenten waarop ik heb gezien dat er verandering op komst was. En er letterlijk ruimte ontstond om haar plek in te nemen. Ik hoor haar in gedachten nog zeggen: “Miranda, die tafelopstelling, die heeft me zoveel gebracht. Ik ben me weer bewust geworden hoeveel lieve mensen er rond mij zijn (geweest), maar ook dat er enkele mensen zijn waar ik beter afstand van kan nemen.” 

Stevig staat ze en kordater spreekt ze, zonder twijfel. Als ik haar vraag wat dit alles haar heeft gebracht, antwoordt ze zonder na te denken: “een grotere bewustwording en realiseren waar ik invloed op heb. Hierdoor durf ik keuzes te maken, ook echt ‘nee’ te zeggen en soms niet(s) te doen.  

Ik kies er niet meer voor
Nu de kerst zich aandient, is zij niet de enige die ik het hoor zeggen: “Ik doe wat ik wel wil en waar ik geen zin meer in heb, dat laat ik. Daar kies ik niet meer voor. Dus Eerste Kerstdag is prima, maar verder niet. Ik kies voor lekker thuis, met mijn gezin. In plaats van rennen naar iedereen. Mijn moeder, mijn familie. Nee Miranda het is prima zo.”

Gewoon een standje minder
Gewoon lekker roze, maar dan op een standje lager. Minder dan dat ze voorheen gewend was te doen. Want roze op minder zorgt ervoor dat: 

  • Je voelt dat je weer aan het hardlopen bent, en je realiseert dat een standje langzamer beter voor je werkt.
  • Nee zeggen dus echt wel mag.
  • Immers, hoef je niet te schikken naar de planning van een ander.
  • Je niet altijd hoef te pleasen om je familie tevreden te houden.
  • Je zonder je schuldig te voelen een pauze durft in te lasten voor jezelf. Gewoon even niets en in ieder geval alles even op minder.

Wat zou liefde doen?
Dat is wat ik jou ook gun: een roze kerst. Die je vertelt dat minder juist meer is. Lekker met jezelf, je lief en misschien wel je kids. Ik wens je een roze kerst, gewoon roze van zachter en liever zijn voor jezelf. En is roze nog te zoet voor je, stel jezelf dan de vraag: Wat zou liefde doen? Een heerlijke roze vraag, die je vooral helpt om op lastige momenten liever te zijn voor jezelf waardoor je dichterbij je gevoel kunt komen.

Wil je ontdekken hoe je achterover kunt leunen?
Ik wens je een fijne kerst en mocht je je nog eens afvragen hoe het die dame, die zojuist mijn kantoor uit wandelde, gelukt is om achterover te leunen zodat ze haar verlangen naar rust en balans vorm heeft gegeven? Laten we dan contacten, zodat je ontdekt wat een traject Merkbaar Zelfmanagement je kan opleveren.