“Life isn’t about waiting for the storm to pass…
It’s about learning to dance in the rain”

– Vivian Greene

Over Miranda

Het was november 2012, ik had net te horen gekregen dat mij een outplacementtraject werd aangeboden. Einde negentien jaar dienstverband. Zo rigoureus, dat had ik niet zien aankomen. Als ik in het voorgaande anderhalf jaar alle signalen – en vooral mijn gevoel – serieus had genomen dan had dit geen verrassing hoeven zijn. Sterker nog: dan had ik zelf regie genomen in plaats van een ander.

Wat wil ik nou echt?

Lamgeslagen belandde ik in een fase van onwetendheid. Dolend en zoekend naar het antwoord in mezelf…Wat wil ik nou echt? Ik die jarenlang hard werkte in het zorgen voor de ander waardoor ik voorbijging aan mezelf. Vastgelopen in mijn eigen gedachten en patronen. Een pittige periode, zo herinner ik me nu. Maar als een paal boven water bleef staan dat ik mijn jarenlange ervaring in zorgland niet aan de wilgen wilde hangen. Dit besluit gaf lucht waardoor het ruimte bood om mijn eigen positiviteit weer te voelen en te ervaren.

Vanaf die tijd is bovenstaande quote niet meer uit mijn leven gewandeld. Een quote die mij eraan herinnert dat in slechte tijden, als het lastig en donker is, je altijd hoop mag houden en de moed mag vinden om het leven weer van kleur te voorzien.

Merkbaar-Werkt

Met deze (on)verwachte wijziging ontstond er een nieuwe aftrap voor mijn eigen ik. In eerste instantie bij een loopbaancoach die me middels diverse werkopdrachten dichterbij mijn kern bracht. Aldaar is op papier mijn bedrijf Merkbaar-Werkt ontstaan. Pas toen ik vijf jaar later met de taal van kleur in aanraking kwam, ging de verbinding in mij echt stromen en had ik de moed om Merkbaar-Werkt daadwerkelijk tot leven te brengen. Het werd de aftrap om me te verrijken met kennis die ik in kan blijven zetten binnen mijn bedrijf. Waardevolle opleidingen, trainingen en cursussen zijn op mijn pad gekomen zoals de colourcomfort- en de clournostics methode als ook het systeemgericht werken in de vorm van tafelopstellingen en Het Levensbord®. De input van dit alles zet ik vanuit maatwerk weg binnen de coaching die ik aanbied.

Van hoofd naar hart

Dit doe ik door naast je te staan, prikkelende vragen te stellen waardoor verbindingen ontstaan die je van binnenuit durft te voelen. Het maakt de weg vrij om weer van je hoofd naar je hart te wandelen. Daardoor kun je met meer overtuiging en daadkracht keuzes maken waar je blij van wordt en waar je achter staat.

Wil jij het avontuur aangaan?

Neem vrijblijvend contact met mij op en dan zetten we van daaruit samen stappen verder.