Haar verlangen ligt al in de kledingkast

Vol belangstelling bekijkt een energieke dame mijn kleurrijke tafel tijdens het ‘Juist Wij!’ Connect event. Haar gerichte interesse zorgt ervoor dat er een boeiend gesprek ontstaat over de taal van kleur, de betekenis van kleur als je het bijvoorbeeld juist wel of niet draagt. En welke kleur is er wel of niet in je kledingkast aanwezig is. “Ik draag eigenlijk alleen maar de kleuren zwart, wat grijstinten en beige” zegt ze.

Knalroze
“Heb je dat ook alleen maar in je kledingkast hangen?” luidt mijn vraag. “Oh” zegt ze, “ik weet het, het is het knalroze. Ik heb het wel, maar draag het niet. Gek hè?“ Ik herhaal wat ze me zojuist op vragende toon toefluisterde en als vanzelf volgt er meer. “Nu ik erover nadenk heb ik niet alleen een broek in het knalroze, maar ook een top en een rok.”

Ze heeft een nieuwe baan
Nieuwsgierig stel ik mijn vragen. Een grote glimlach, waar trots achter schuilt, verschijnt op haar gezicht. Ze vertelt dat ze net is gestart met een baan in de zorg. Een baan, zo maak ik op uit haar verhaal, die haar op het lijf is geschreven. Een baan waar haar levenservaring haar heeft gebracht. Haar levenswijsheid, ontstaan in het gezin waar ze groot is geworden, waar haar rol van zorgzaam zijn voor broer en vader één van haar belangrijkste drijfveren is geworden. Zij die haarfijn heeft leren aanvoelen waar ze nodig is. Om de zwaarte, de druk van het gezinsleven te verlichten en te verzachten waardoor het altijd lukte om vol te houden en door te gaan. 

Haar verlangen ligt op haar te wachten
Ze weet het niet, maar al het magenta dat ligt te wachten in de kledingkast is haar voedingsbron geweest om deze stappen te zetten. Juist omdat magenta gaat over:

  • eindelijk tijd vrijmaken voor jezelf én doen waar je goed in bent
  • maar dan met wat meer spontaniteit in plaats van altijd maar serieus
  • waar je humor je versterkt om het leven (voor de ander) wat luchtiger te maken
  • en je heerlijk buiten de lijntjes durft te kleuren omdat jouw enthousiasme je te allen tijde blijft voeden
  • waardoor er geen ‘maar’ is om een nieuwe richting op te gaan

Haar verlangen ligt in de kast op haar te wachten totdat de tijd rijp is om het aan te trekken. Om eindelijk de allerfijnste versie van zichzelf te zijn, omdat ze doet waar ze vroeger niet van durfde te dromen.

Mijn tip voor haar
Gretig absorbeert ze al mijn kleurrijke informatie, evenals de tip om haar kledingstukken in het knalroze eens uit de kast te halen, in plaats van opgevouwen op de plank. En om het op te hangen, zodat knalroze meer in het zicht mag komen.

Wat hangt er in jouw kledingkast?
Wat hangt of ligt er in jouw kledingkast wat je niet draagt? Welke kleur speelt hierin de hoofdrol? Het zegt iets over de stappen die jij nog hebt te zetten in jouw groeiproces. Nieuwsgierig? Laten we contacten om te ontdekken welke kleur er voor jou toe doet, zodat het jou inzicht geeft in de stappen die jij nog hebt te zetten om te komen waar jij wilt zijn.