Wanneer staat jouw roze dag gepland?

Het is de laatste woensdag van januari, en al laat, als ik aan de keukentafel zit om mijn blog te schrijven voor aanstaande zondag. Logisch en niet anders gaat deze over de kleur roze. Roze en het thema dat eronder schuilgaat, waar veel dames mee worstelen.

Ik ken het, en herken het omdat roze gaat over: 

  • je balans vinden tussen werk en thuis, jouw thuis
  • de strijd tussen hard werken en je hart laten werken
  • de noodzaak en de (zorg)vraag van de ander altijd voor laten gaan
  • jezelf te vaak wegcijferen en onbelangrijk maken
  • en daardoor totaal niet meer kunnen voelen waar jouw grenzen liggen

Roze kan best pittig zijn
Dus roze kan best pittig zijn. En je bij tijd en wijlen de spreekwoordelijke das omdoen. Zeker op momenten dat je het normaal vindt om voor de noodzaak, de hoge druk en al de vragen die de zorg van je vragen, te rennen. En de zorg kent met grote regelmaat noodzaak. Zo betrap ik mijzelf er weer eens op. Dus ja ik ken het én herken het. 

Mijn stramme lijf voelt nog vermoeider
Deze laatste week van januari laat de noodzaak mij hard rennen. Terwijl de week nog maar drie dagen oud is, werk ik niet 100% mijn contract in loondienst, maar tik ik 160% aan. En dan heb ik het nog niet over de uren die ik maak binnen mijn praktijk www.merkbaar-werkt.nl. Terwijl ik me dit realiseer, voelt mijn stramme lijf nog vermoeider aan. Laten mijn schouders me weten dat werkdruk drukt.

Per direct een roze dag voor mij
Jee zeg, en dan schrijf ik nu een blog over de kleur roze. Hoog tijd om het anders te doen. Om af te remmen, af te schalen en liever te zijn voor mij. Mijn blog van zondag zet ik even on hold, om per direct een reservering te maken voor een roze dag voor mezelf. En zo staat binnen een paar minuten mijn saunabezoek gepland. Nee, zeker niet na het wekend maar morgen.

Roze op haar best
Ook typisch roze, maar dan roze op haar best en in balans: 

  • voelen wanneer het zachter mag
  • jezelf bloot durven geven aan de gevoelens die er van binnen zijn
  • zodat je de weg beter vrijmaakt naar loslaten
  • gewoon lief zijn voor jezelf
  • en de lat niet hoog leggen, maar er gewoon op gaan zitten omdat er vandaag niemand anders is dan jij

Morgen is vandaag
En morgen is vandaag als ik mijn werk tijdig op uit zet. ‘Mij niet meer bellen’ is wat nu de boventoon voert. En zo zit ik in de middag, heerlijk in mijn favoriete sauna, inclusief opgieting, te genieten van mijn roze tijd. Nederlandstalige muziek laat de kracht van de opgieting nog intenser beleven. Tijdens het laatste nummer gaat het over loslaten, vrijlaten…. Terwijl de zweetdruppels vallen, verbergen ze de tranen van het loslaten.

Roze, de kleur die je helpt met toelaten
waardoor loslaten (bijna) als vanzelf gaat,
ongeacht waar je bent.

Herken jij jezelf in de pittige kant van roze ?
En wil je hierin wel wat ondersteuning ontvangen, zodat je jezelf niet voorbij loopt? En jouw grenzen beter voelt waardoor je je eigen tijd beter regelt en je veel meer plezier haalt uit je eigen tijd, of het nou werktijd of vrije tijd is. Laten we contacten. Dan gaan we ontdekken waar het lichter en minder pittig mag zodat je richting kunt geven op het pad dat voor je ligt.