Haar blauwe ring in de talentenopstelling

 

Ze volgt bij mij het uitgebreide traject Merkbaar Zelfmanagement. Dit heeft ze nodig om steviger in het leven te staan, zodat ze van daaruit keuzes kan maken die haar écht verder brengen. Zij, een vrouw van even voorbij de 50 die niet langer voorbij wil gaan aan zichzelf, zich niet meer wil wegcijferen. Ze is eindelijk in staat om naar het oude zeer in haar leven te kijken.

Het denken brengt haar verder van haar hart
Tussen de sessies door maakt ze trouw haar (t)huiswerk. En vandaag bespreken we dit, dat is althans de bedoeling. Maar ik merk aan haar dat ze wat onrustig is, ze zit met haar gedachten in haar hoofd. De plek waar al het denkwerk woont en die haar verder van haar hart brengt. De gedachten die haar doen twijfelen of ze haar werk wel aankan. Dus ik stel voor om het vandaag anders te doen dan gepland.

We doen een talentenopstelling
Ik nodig haar uit voor een talentenopstelling, een opstelling waarbij drie kleine voorwerpen centraal staan. Voorwerpen die er voor haar toe doen, waar ze een goede band mee heeft en/of goede herinneringen aan bewaart. Nu ze al een tijdje met me meeloopt, weet ik dat ze deze vraag kan hebben. Haar voorwerpen zijn snel gekozen, daar komt nagenoeg geen denkwerk aan te pas. Totdat ze uit de reeks van talentenkaarten (die op de grond liggen) er drie mag kiezen die ze mag koppelen aan de voorwerpen die haar zo dierbaar zijn. Ze draait om de kaarten heen, pakt, legt terug en bedenkt, twijfelt en legt weer terug. Totdat ze voelt welke talententypen er voor haar toe doen in deze opstelling. De opstelling waarin haar werkvraag centraal staat.

De blauwe ring
De ring is één van haar belangrijkste voorwerpen, voorzichtig schuift ze hem van haar vinger af en schoorvoetend geeft ze antwoord op mijn vraag of deze een plek mag krijgen in de ruimte op de vloer. Deze ring heeft ze gekocht na een pittige periode in haar leven, een schooljaar terug wel te verstaan. Toen haar betaalde baan opeens een andere wending nam. De blauwe ring is de bevestiging dat ze heeft ondervonden dat ze mag vertrouwen op dat het goedkomt. En dat heeft het, een paar maanden later had ze een nieuwe baan. 

Het talent dat diep in haar schuilt
Toch steekt de twijfel de kop weer op, en vormt het de voedingsbodem voor al het denkwerk van vandaag die haar onrust voedt. Dus hoe fijn is het om het vandaag anders te doen. En daar ligt haar blauwe ring gekoppeld aan het talent dat diep in haar schuilt, de levensgenieter.

Blauw, dat gaat over:
– veiligheid vinden
– zodat ze haar eigen emotionele zekerheid weer ervaart
– de juiste woorden weet te vinden
– om haar gevoel op haar eigen wijze naar buiten te brengen

Tijd om te gaan genieten
Het proces van destijds, dat wat haar ring haar vertelt, versterkt de aanwezigheid van de levensgenieter. Die nu door al het denkwerk, de belemmerende overtuigingen van ‘kan ik het wel’ etc. tevoorschijn komt. Deze combi vertelt haar dat ze mag leven in het nu, zodat het genieten mag gaan plaatsvinden. Genieten van haar baan die net gestart is, de lat hoeft niet zo hoog. Ze mag het kalm aan doen, ze mag het proces zijn werk laten doen en daar zelf op vertrouwen. Een waardevol inzicht van waaruit ze als vanzelf stappen kan zetten in plaats van doordenderen en haar angst te laten regeren dat het haar niet lukt.

Haar talisman, haar metgezel
Wanneer de opstelling zijn einde nadert, pakt ze snel de blauwe ring van de vloer om hem dichtbij zich te houden. Haar talisman, haar metgezel na woelige tijden. En haar visuele reminder die ze elke dag draagt om haar te herinneren dat ze mag vertrouwen op dat het goedkomt. 

De ring was één van haar belangrijkste voorwerpen in de talentenopstelling vandaag. Gekocht in een periode dat ze zich realiseerde dat ze meer mocht vertrouwen op dat het goedkwam. En juist doordat deze opstelling dit gevoel weer tot leven bracht, maakt dat het haar ook deze keer gaat lukken, maar nu met de levensgenieter als metgezel.

Wil je ook landen in zelfvertrouwen?
Een opstelling als deze gaat net een laag dieper, zet je vraagstuk in een ander daglicht waardoor er nieuwe inzichten ontstaan. Zodat je landt in je zelfvertrouwen waardoor je rust, ruimte en overzicht ervaart. De ideale basis om daadkrachtige vervolgstappen te zetten. Ben je nieuwsgierig, wil je meer weten of heb je ook een essentiële vraag waarop je geen antwoord krijgt en de spreekwoordelijke plaat maar blijft draaien? Wellicht brengt een opstelling als deze je verder. Zullen we contacten? Ik maak graag tijd voor je vrij!