De positieve wending van geel

 

Het is half november mijn laatste werkdag voor mijn vakantie. Mijn werkafspraak vraagt zich af of ik met de schoenen die ik aan heb wel een wandeling kan volbrengen… Ik kijk naar mijn voeten en antwoord volmondig ja.

Het kind wordt wakker in mij
Even later lopen we door het bos. Mijn bruine cowboylaarzen sloffen fijn door het gevallen blad. Eén van de dingen die ik zo fijn vind aan de herfst. Heerlijk zo. Mijn voeten beur ik amper op zodat ze de bodem beter voelen waar het blad op rust. Het repeterende geluid van mijn sloffende voeten laat mij hart zingen. Ik word er gewoon blij van, het maakt het kind in mij wakker. En zo wordt deze werkafspraak al wandelend gevuld. 

Mijn lijf raakt uit balans
Tot het moment dat ik een dun takje, verstopt onder het blad, aan mijn rechterlaars voel hangen. Even denk ik…. niets blijkbaar, want het brengt me uit mijn evenwicht. Mijn handen, gestoken in mijn kanariegele jas, komen geen enkel moment tot de ontdekking om ze eruit te halen. Mijn lijf raakt uit balans alsof ik in slowmotion voorover buig in de hoop dat dit het enige is dat er gebeurt. Maar mijn lijf dendert door en voordat ik er erg in heb, beland ik op mijn knieën. Mijn hoofd belandt stevig tussen het bladerdek. 

De positieve wending van geel
In een splitsecond herhaalt zich in gedachten de film die zich zojuist getoond heeft. Wat ontstaat is een vreselijke lachbui. Het is vast en zeker de gele jas die de positieve wending maakt van dit tafereel. Terwijl ik moet denken aan het filmpje dat ik in die ochtend nog heb gezien:

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Law of Attraction Love Life (@lawofattractionlive)

Hoe geel je mindset kan beïnvloeden
Heerlijk hoe geel je mindset kan beïnvloeden. Gewoon omdat geel kan gaan over:

  • het stralende middelpunt zijn 
  • en nu je er toch bent, je maar beter op het podium kunt gaan staan
  • volop vertrouwen ervaren dat het wel goedkomt, juist omdat je gelooft in positiviteit
  • en wanneer het er even niet is, je gewoon je eigen zonneschijn hebt te creëren
  • tevreden zijn met waar je staat op je (levens)pad…. In mijn geval met mijn neus tussen het bladerdek

Kan jouw mindset wel wat kleur gebruiken?
Kan jouw mindset wel een kleur gebruiken, zodat je zaken wat meer van een positievere kant kunt zien? Je wat meer lucht ervaart op de stukken in het leven die soms wat zwaar voelen? Ben je op zoek naar handvatten om eindelijk het tij te keren? Misschien past een traject Merkbaar Zelfmanagement je.