Blauw geeft me richting en maakt mijn rouw vloeibaar

 

Afgelopen weekend was ik met mijn dochter voor een nachtje in Den Bosch. Een belofte richting het zuiden die ik onszelf cadeau had gedaan na het schrijven van mijn laatste blog: Als de liefde voor een kleur verdwijnt. Geschreven op een moment dat onze wereld nog niet stilstond, de aarde niet verschoof en zorgen, afscheid en rouw zich nog niet hadden aangediend.

Paleisbrug
Tussen toen en nu is onze wereld veranderd. Maar we pakken de draad weer op en we verlaten het centraal station van ’s Hertogenbosch. De roestbruine kolossale brug dient zich aan als we richting ons hotel wandelen. De brug die de verbinding maakt tussen het hotel en de stad, zo horen we even later als we ons melden bij de receptie. Zo saai als de brug aan de buitenkant oogt, zo wonderlijk ziet het eruit als we ons te voet wanen richting het centrum van deze domstad. De blauwe lucht die erboven hangt maakt de aanblik van binnen alleen maar mooier, evenzo haar naam ‘Paleisbrug’.

Blauw: ik ben er voor jou
Misschien dat juist daardoor mijn kleur-schrijfuitdaging, die ik me heb toegedacht voor deze dagen, prompt van rood naar blauw verandert. Al wandelend door de straten van deze prachtige stad kom ik het ene blauwe na het andere blauw tegen. Alsof al het blauw wil zeggen: ik ben er voor jou. Dat het misschien wel stilletjes een boodschap wilde achterlaten, om vervolgens een licht te laten schijnen op een plek waar een kaarsje mag branden. Blauw van de liefde voor jou.

Wanneer ik mijn mijmeringen uitschrijf en in mijn kleureninformatie duik, ontdek ik nog meer de kracht van deze prachtige kleur:

 • Blauw brengt me naar het nu
 • Geeft me richting
 • En maakt mijn rouw vloeibaar
 • Blauw, de kleur van nuchterheid, houvast en stabiliteit
 • Maakt het eerder makkelijker dan moeilijker
 • Blauw, de kleur van rust en ruimte
 • Van begrijpen wat je nodig hebt op dit moment
 • Woorden te geven aan de gevoelens in mij
 • Blauw, de kleur van overgave
 • En vertrouwen hebben in het leven
 • Of zoals mijn kleurjuf over blauw schrijft: ‘en van het gevoel van fluiten op de fiets, ook als het pijpenstelen regent’

Juist op het laatste punt raakt blauw de kern; als het tegenzit – door verlies, rouw of wat dan ook – durf dan de glans te ontdekken, de zon te voelen en stilletjes (ondanks alles) toch te genieten.

Disbalans
Misschien als geen ander weet ik hoe verlies de kleur uit je leven kan laten verdwijnen. Dat het onbewust en onbedoeld patronen laat ontstaan waardoor je jarenlang hinder ervaart, jezelf blokkades opwerpt waardoor enkel en alleen disbalans ontstaat. Hoe hard je er ook voor werkt, het overkomt je telkens weer.

Laten we op colourdate gaan
Ben je toe aan meer balans, wil je beter grip en zicht krijgen op de patronen die in jou huizen? Waardoor je meer ruimte en energie ervaart om je staande te houden in het leven van alledag? Laten we dan op colourdate gaan. Een eerste afspraak is altijd gratis. Of check anders mijn website https://merkbaar-werkt.nl/merkbaar-zelfmanagement/

P.s. Nieuwsgierig naar de schrijfopdracht? Check dan deze link.