Hoe een Colournostics-sessie mij dichterbij mijn verlangen brengt

 

Nu de ochtenden frisser starten is het tijd om mijn outfit erop aan te passen. Dus komen mijn cowboylaarzen van stal. Voor vandaag onder mijn dito groene jurk. Aangezien mijn werkdag van vroeg tot laat duurt. Een uitstekende combinatie, dacht ik zo. En nu ik naar mijn laarzen kijk, moet ik denken aan het moment, nu bijna een jaar geleden.

Een deel van ons gezin had op dat moment corona en lag afgezonderd van elkaar, waaronder ikzelf. In deze afzondering was er voldoende ruimte voor bezinning. Waarin vele ‘wat maakt dat’ vragen de hoofdrol speelden. En het antwoord niet zomaar naar boven kwam drijven. Het was de hoogste tijd om ruimte te maken voor een Colournostics-sessie. Dat is een sessie waarin de kracht van de psychologie van kleur wordt gecombineerd met Neuro Linguïstisch Programmeren (NLP). Waardoor onderbewuste gevoelens en gedachten naar buiten worden gebracht die je op een bewust niveau helpt om je problemen, issues of verlangens beter te begrijpen. Daar was ik wel aan toe, in al die bezinningstijd die ik had. Ik kon wel wat handvatten gebruiken die voor effectieve stappen zouden zorgen.

Wat blokkeerde me zo?
Zo maakte ik in een aantal stappen kennis met het stuk dat me zo blokkeerde, dat mij in de weg stond om tot vernieuwde stappen te komen. Wat een eyeopener… In een paar simpele zinnen kreeg ik helder waar de schoen zich wrong. En had ik antwoord op mijn vraag ‘wat maakt dat ik mezelf niet durf te tonen?’

Het benauwt me en brengt frustratie dat ik niet durf te groeien terwijl ik alleen de werking van overvloed nodig heb.

Het verlangen had ik om te zetten
Het puzzelde me in de dagen dat corona standhield. Het verlangen naar groen had ik om te zetten in nieuwe stappen. Stappen die me figuurlijk van binnen naar buiten brachten. Mijn Marktplaats-zoektocht brachten me richting deze appelgroene laarzen, als krachtige metafoor om mezelf bewust te blijven van : 

  • Stappen zetten vanuit mijn hart
  • Plannen maken en actie te ondernemen
  • Mijn eigen pad blijven volgen
  • Doen wat ik werkelijk wil zonder mezelf weg te cijferen
  • Grenzen mogen stellen omdat ik mezelf waardeer en respecteer

Gun jij jezelf de ruimte ?
Nu ik vandaag mijn laarzen weer draag, realiseer ik me hoe krachtig deze Colournostics-sessie is geweest. Hoe belangrijk het is om jezelf de ruimte te gunnen om te luisteren. Wil jij ook een keer zo’n sessie ervaren omdat je merkt dat het van binnen knelt en schuurt, je niet tot antwoorden komt of dat je de richting (nog) niet weet? Laten we dan contacten https://merkbaar-werkt.nl/contact/ of check mijn aanbod op mijn website.

P.s. Ontmoet je me liever live? Kom dan op 8 oktober van 14-16.30 uur naar het Juist wij! Connect event in de Catharinakerk in Doetinchem. Dan inspireer ik je graag over kleur.