Waar vind ik het ritme van de maandag?

Na weken is het weer maandag, blogdag. Ik zit op mijn meest favoriete plek hier in het bos en heb uitzicht over groen en water. De laatste maandag lijkt een eeuwigheid geleden. Ik zoek naar woorden om te schrijven. De woorden die vertellen en vertalen waarom het pas na weken weer maandag is. Weken waarin de dagen aaneen geregen waren met zorgen, verdriet en pijn.

De wereld is stil gaan staan op het moment dat de aarde verschoof. Omgevallen om uiteindelijk de ogen voorgoed te sluiten. Dagen werden weken, totdat het vandaag een gewone maandag is. Geen zorgen meer, geen ritjes meer tussen hier en de intensive care waar mijn zwager lag. Geen telefoontjes in de vroege ochtend om te horen hoe het gaat. Nee, vandaag is het een gewone maandag waarin afscheid nemen achter ons ligt.

Maandag… zo gewoon voor de één zo ongewoon voor mij hier nu. Waar vinden we het ritme van de maandag, de start van de week? De dag die staat voor me-time, even zijn met mij, even voelen, even mezelf sparen, even liever zijn voor mij. Vandaag is het maandag en is er tijd voor mij.

Het ritme van roze
Als je even stilstaat,
een stapje terugdoet,
diep ademhaalt en wat
stilte brengt in je leven,
krijg je overzicht
brengt me dichterbij bij mij

Roze de kleur:

  • die je helpt om je interne volumeknop wat zachter te zetten
  • zodat je beter kunt horen wat je lijf (al tijden) voelt
  • die je helpt bij loslaten
  • en houvast geeft in het proces van onvoorwaardelijke liefde
  • die je helpt om hulp te vragen
  • omdat je niet altijd alles zelf hoeft te doen
  • waardoor je eindelijk wat liever mag zijn voor jezelf

Roze… de kleur van turn off en tune in, dat is de maandag voor mij.

Met welke kleur ben jij deze week gestart?
En waar mocht dit jou in verzachten, jezelf even wat meer me-time gunnen? Ik ben benieuwd, vertel je het mij? En ben je nieuwsgierig naar de taal die schuilgaat achter de kleur die jou aanspreekt, waar je blij van wordt? Of die net je leven is binnen gewandeld? Laten we contacten, ik inspireer je graag.