Wil jij ook kleur geven aan je verleden, heden en toekomst?

‘Heb jij vrijdagmorgen zin en tijd om mij een kijkje te laten nemen in je praktijk?’ Zo luidt haar vraag via Whatsapp. Ik heb haar ontmoet bij 365 dagen succesvol. En zo is het vrijdag en zit ze geboeid naar het draaiplateau te kijken dat gevuld staat met poppetjes in allerlei kleuren. In dit blog deelt ze haar ervaring met mijn kleurcoaching.

Donkerblauw
“Miranda vraagt welke kleur mij aanspreekt,, ik kies donderblauw. Volgens haar de kleur van: 
– bang om fouten te maken
– zaken uitstellen
– twijfel aan mezelf
– en dat de hardheid  van het leven mij uitput

Oei ai, Spot on.

Welke kleur mag er komen voor je verleden? 
We praten gezellig verder en dan stelt ze een nieuwe vraag: welke kleur mag er komen voor je verleden?  
Ik kijk naar het bord, mijn oog valt op olijfgroen, maar ja dat past niet bij blauw, dus ik kijk verder. Ik wil het proces vertrouwen en pak toch olijfgroen. 

Olijfgroen
Deze kleur staat volgens Miranda voor: 
– een diep verlangen
– ziek worden aan de gedachte bij confrontatie
– angst maakt me ziek
– het doel zijn van iemands boosheid en wrok
– ontmoedigd voelen 
– gevoel van niet kunnen groeien
– mezelf kleiner maken zodat anderen niet kwaad worden
– machteloos voelen

Ook deze kaart kan niet beter kloppen. 

Ze vormen een mooie lijn tussen heden verleden en toekomst
Ik ben verbaasd over wat er gebeurt. En als de vraag volgt ‘Geef een kleur aan je toekomst’ dwalen mijn ogen naar zilver. ‘Deze hoort erbij’ zeg ik als ik hem op tafel zet. Er zitten lijnen in de tafel waar de houten planken naast elkaar liggen. Ze vormen een mooie lijn tussen heden, verleden en toekomst. De kleuren veranderen nu zilver op tafel staat. 

Zilver
Miranda pakt het boek erbij. ‘Hoe mooi’ zegt ze, ‘lees eens wat er bij zilver staat.’ 
– kleur van verandering
– een nieuwe opening hebben
– mijn verbrijzelde wereld van verwachtingen lijmen 
– beschermd en veilig voelen 
– respect verdienen voor mijn wijsheid
– intellect en gratie, mijn wijsheid graag gebruiken om anderen te helpen 

Hier wordt iets geraakt, een verlangend vonkje begint meer kracht te krijgen. Ik kijk naar de kleuren op tafel, geen toeval… Alles staat zoals het moet staan. Of toch? 

Miranda stelt een laatste vraag: ‘Wat heb je nodig?
Ik laat mijn ogen nog een keer langs de kleuren op het plateau gaan, rood trekt mijn aandacht. Die kleur past toch niet bij al die andere kleuren? Ik doe het en zet rood op tafel. Opeens verschuift alles, zo lijkt het. Er komt rust en ruimte tussen het verleden, hier en nu en de toekomst. 

Rood
‘Wat gebeurt hier?’ vraagt Miranda. ‘Heerlijk, er is ruimte en rust, daar waar ik zo naar verlang’ is mijn reactie. Daar is dus rood voor nodig:
– de poort naar vooruitgang
– blij en enthousiast 
– moedig, dapper en gemotiveerd zijn
– bewust zijn van de voordelen om mijn werk en mijn leven te veranderen
– mij veilig en ondersteund voelen door anderen

Rood die het verleden op afstand zet en daardoor ruimte creëert voor het hier en nu, en de toekomst. 

Ik zeg doen!
Wil je ook zo’n gezellig bakje koffie en je laten verassen door kleuren en inzicht? Dan kan ik alleen maar zeggen DOEN. Het was een open, liefdevolle  en inzicht gevende ervaring die ik zeker zou aanraden. Miranda haar kennis en open vragen helpen om een mooie beeld te krijgen van verleden heden en toekomst. Het is zeker de moeite waard om dat een keer te doen.”