De tekens op mijn pad

Mijn afspraak belt af, balen want ik had ernaar uitgekeken. Niets aan te doen. Hierdoor ontstaat er ruimte. Tijd om mijn blog, dat ik al een poos in de spreekwoordelijke steigers staat, te finetunen. Deze week geen excuus onder de noemer, het is vakantie. Geen excuus om even weg te duiken van de schrijfflow. Even niets, lekker schuilen omdat er ergens anders meer ruimte en aandacht wordt gevraagd.

Nu dus ruimte voor dat ene blog; het blog dat wellicht al ruim een aantal weken ligt te wachten totdat tijd zich aandient. En nu is er dus onverwacht extra tijd. Ik zet nog even wat punten op de i, vul her en der wat aan en zet hem klaar voor mijn schrijfcoach Marije.  

Daarom die datum
Zoals altijd komt in de onderwerp regel de datum van de opkomende zondag te staan. Terwijl ik dit intyp, lees ik ‘blog aanstaande zondag 13 augustus’. Bam volop raak. Ineens weet ik waarom het blog dat ik wil versturen zolang op de plank ligt te wachten op die datum van 13 augustus. Het is namelijk de verjaardagsdatum van mijn vader, 94 zou hij zijn geworden als hij op zijn 57ste niet was overleden.

Wachten op tijd
Nu snap ik dat het blog dat ik klaar heb staan zolang gewacht heeft. Gewacht op tijd. Mijn tijd. Tijd om af te ronden en te versturen. Een blog waarin staat beschreven hoe die ene zin uit het verleden mijn basis in het nu vormt. Een zin die volledig gekoppeld is aan mijn vader.

Laat de tranen stromen
Het blog waarvan ik de punten op de i heb gezet staat klaar om verzonden te worden onder de noemer ‘blog aanstaande zondag 13 augustus’. Ik herlees, weer is het raak. Het wachten op tijd laat de tranen over mijn wangen rollen. 

De overeenkomst in cijfers
Ik denk terug aan die andere keer dat 13 augustus zo binnen kwam denderen. Ik zat op kantoor, moest nog even snel wat administratie bijwerken, terwijl ik de datum rechtsonder scande, zag ik 13-8-2019 staan. Opeens zag ik de overeenkomst in cijfers en realiseerde ik me dat ik zelf geboren ben op  een 13de, onze oudste op de 8ste en onze jongste op de 29ste. Bam, raak! Deze cijferreeks is de geboortedatum van mijn vader. Bijzonder, en zie het als een teken op mijn pad, nu ik dit pas negen jaar na de geboorte van onze jongste (in 2010) besefte. Het maakt compleet wat er mist en altijd is. 

Het maakt compleet
Deze bewustwording, dit teken op mijn pad heeft me gesterkt dat wat (al lang) niet aanwezig is op de één op andere manier dichtbij blijft. In mijn geval door de geboortedata van mezelf en onze twee kinderen. Luister naar de signalen op je pad, laat je verrijken door je eigen dieper voelen en laat je niet afleiden door wat je hoofd er van vindt. Wie bij zijn dieper voelen komt zal van daaruit effectieve stappen zetten waardoor je tot essentiële keuzes komt, omdat het je vertrouwen in jezelf versterkt. 

Kun je hierin wel wat hulp gebruiken
Kun jij hier wel wat hulp bij gebruiken? Maak dan kennis met het Levensbord®, een methode die als een procesversneller op jouw vraagstukken in het leven werkt, omdat het jouw intuïtie op ‘aan’ zet.