Welke kleur geef jij de volwassen vrouw in jou?

De regen tikt met kleine spetters op mijn autoruit terwijl ik vanuit het zuiden naar huis rijd. Mijn gedachten dwalen af naar de afspraak die ik zojuist had. De plek waar mijn opstelling centraal stond, op zoek naar het stuk achter de blinde vlek, het stuk dat ik nog niet gezien heb.

Het proces passeert de revue
En zo laat ik het proces van de opstelling nog eens de revue passeren totdat ik aankom bij het moment dat de volwassen vrouw in mij de ruimte krijgt en ik haar, tot mijn verbazing, de kleur zwart meegeef. 

Zwart de kleur van:

  • je niets aantrekken van wat anderen zeggen
  • zeker zijn over wat je wilt, zonder tussenkomst van anderen
  • je eigen identiteit hebben en grenzen kunnen stellen
  • zodat je van daaruit je pad kunt bewandelen
  • voluit van zelfverzekerdheid omdat je eindelijk je dierbaarste bezit beleeft 

Een plek waar licht alle ruimte krijgt
Nu de kilometers mij weer naar huis brengen, voel ik de drang om een pit-stop te maken op een plek waar licht alle ruimte krijgt. En zo beland ik bij Paviljoen de Posbank in Rheden. Terwijl ik mijn drankje bestel, denk ik weer terug aan de opstelling, de woorden en gevoelens en glimlach ik wanneer ik in mijn notities van de kleur zwart duik.

Proosten op zwart
Met een dampende cappuccino en een taartje als cadeau besluit ik om mijn wekelijkse vrijdagfilmpje voor mijn buddy’s in de club van kleurrijke dames alhier op te nemen. Gewoon net doen alsof niemand me ziet en hoort, proost ik op zwart. En ik hoor mezelf zeggen: 
omdat het voelt alsof ik zwart voor het eerst op mijn huid draag, of sinds lange tijd op mijn huid draag dus ik duik in mijn notities en lees het boek van mijn kleurjuf ‘ze kan het, het komt goed met haar want de passie voor het leven haalt haar in. Straks draagt ze een roze bril, ontdekt ze wat de wondere wereld van kleur die van zichzelf en al haar kwaliteiten.’

[link naar YouTube filmpje]

Wil jij ook de magische kracht van een opstelling ervaren?
Soms is het gewoon weer goed om zelf te ervaren hoe magisch de kracht van een opstelling is, het inzicht brengt en verlichting en helderheid geeft, zodat je tot daadkrachtige stappen komt. Wil jij dit ook ervaren omdat issues blijven zeuren? Laten we er samen eens naar kijken. Voel je vrij om me te contacten, dat kan via 06-14759357 of info@merkbaar-werkt.nl.