Heb je wel de goede kleur aan?

“Geen flauw idee.” Zo luidt het antwoord op de vraag van mijn vriendin. Het lukt vandaag niet, het zit tegen. Juist nu ik ruimte heb gemaakt in mijn agenda voor de online training waarvan de start al ruim twee weken op mijn wacht. Echt balen. En dan haar vraag, heb je wel de goede kleur aan. Ik zie mijn witte grof gebreide tui weerspiegeld in ons facetime gesprek. De vraag herhaalt zich terwijl ik mijn onrust voel toenemen. 

En als vanzelf begin ik te snappen waarom wit vandaag volop fout voelt: 

  • wit is net als een blanco veld, alle mogelijkheden liggen open
  • waardoor je geen flauw idee hebt waar te beginnen
  • omdat het je besluiteloosheid activeert
  • laat staan dat je overzicht ervaart
  • en dat je weer wat te kiezen

Mijn meest makkelijke outfit
In mijn meest makkelijke outfit zit ik in mijn kantoor, en daar hoort mijn behaaglijke wam gebreide trui ook bij. Zo laat ik haar weten, hij is zo lekker warm. “Maar lieverd” antwoordt ze, “je krijgt het ook warm van een kop thee. Trek gewoon wat anders aan.”

Mijn spiegelbeeld serieus nemen
Terwijl ik nog wat tegensputter, hebben mijn gedachten al het antwoord bedacht. Ik trek mijn bordeauxrode trui aan en besluit een lange wandeling met de hond in het bos te maken. 
Wanneer ik terugkom komt haar appje binnen: ‘Heb je wat anders aangetrokken?’ Gelijk zet ik mezelf op de gevoelige plaat om haar het bewijs te leveren dat ik mijn spiegelbeeld serieus heb genomen, exit standje online werken.

Het gevoel van kleur
Hoewel het wit in theorie lichter van kleur is, voelt het bordeauxrood in de praktijk niet zwaar aan, maar juist veel fijner. Het maakt dat ik me lichter voel en meer ruimte ervaar waardoor ik fris en helder mijn doorstart van de online training maak. 

Het kleurgevoel van bordeauxrood wordt versterkt omdat het gaat over: 

  • jezelf op waarde schatten
  • niet voorbij gaan aan jezelf 
  • je eigen tempo bepalen
  • je hebt het voor jezelf goed te regelen
  • je overtuiging versterkt dat het je gaat lukken

Kun je wel wat sturing gebruiken?
Wist je dat kleur ruimte maakt, richting geeft op belangrijke vraagstukken in het leven? Kun jij wel wat sturing gebruiken? Ben je toe aan steviger staan zodat je weloverwogen stappen kunt zetten in 2023? Check dan eens mijn aanbod Home – Merkbaar Werkt (merkbaar-werkt.nl). Wie weet passen we wel bij elkaar!