Wat als een kleur de drang heeft naar buiten te willen komen?

Terwijl mijn agenda ruimte biedt, zit ik fijn in mijn kantoor, eindelijk neem ik tijd voor een lang uitgesteld karweitje: al mijn geschreven blogs Miranda Sheridan, auteur op Blogzinnig.nl te verplaatsen naar mijn website Blog – Merkbaar Werkt (merkbaar-werkt.nl). Een karweitje dat al veel langer op mijn to-do lijst staat en wat ik maar voor me uitschuif. Met als excuus dat techniek niet mijn ding is. Maar vandaag dwingt de tijd me wat anders te doen en is er ruimte om zaken te verplaatsen naar de plek waar mijn blogs ook zichtbaar mogen zijn. 

Olijf is nogal een dingetje
Al geruime tijd schrijf ik voor Blogzinnig. De geredigeerde blogs bewaar ik geprint in een map. En nu ik ze allemaal doorblader, kom ik tot de ontdekking dat ik over de kleur olijf nog geen blog heb geschreven. In al die tijd als blogger heeft de kleur olijf nog geen podium gekregen. En dat  snap ik wel, want olijf is nogal een dingetje. Juist omdat olijf een kleur is: 

 • die je eraan herinnert dat het tijd wordt om nieuwe stappen te zetten
 • om keuzes te maken die er toe doen en die je verder brengen
 • die je sterken in jouw besluitvaardigheid hoe je pad verder mag gaan

Mijn legergroene broek
Dus terug naar het moment dat olijf zich aandiende, nu een paar maanden geleden. In de vroege ochtend sta ik voor mijn kledingkast, en ontdek alsof ik haar voor het eerst zie, dat mijn legergroene broek onderop ligt. Als vanzelf, alsof er geen andere keuze is, trek ik haar aan. Een moment van een paar minuten, maar als kleurcoach weet ik dat hier zeer waardevolle informatie achter schuilt.

Zit er strijd op?
Een paar dagen later spreek ik mijn kleurjuf tijdens onze online meeting. Ik vertel haar over het proces van mijn legergroene broek. Terwijl ze aandachtig luistert, hoor ik haar zeggen: ”Mmm Miranda,  zit er strijd op?” Bam raak! Voluit en uit het niets, raak. Wederom ervaar ik de impact van de taal van kleur. Hoe kleur je onderbewustzijn van de juiste voeding kan voorzien en het vervolgens woorden geeft om te begrijpen wat je van binnen voelt. Dus ja dat legergroen, volop raak. 

Waar schuilt de waarheid?
Terwijl ik door mijn vertrouwde kleurenbijbel blader, ontdek ik waar voor mij de waarheid schuilt, van de strijd die ligt op de kleur legergroen: 

 • ze wikt en ze weegt
 • het gevoel in de wachtstand te staan 
 • ze zit op het juiste spoor, doet wat de bedoeling is en toch komt ze niet verder

Er wordt een beweging op gang gebracht
En juist nu, nu ik de woorden vind die de kleur mij vertellen, wordt er een beweging op gang gebracht. Op basis van ervaring weet ik dat ik dit proces niet kan versnellen, het proces mag zijn tijd hebben. Hetzelfde als het technische karweitje dat zich aandiende vandaag, heeft kleur ook zijn tijd nodig. 

Het wordt tijd dat olijf haar podium krijgt
Ik ben gaan doen wat ik mijn coachees ook adviseer op het moment dat een kleur zich aandient, de drang heeft naar buiten te willen komen, zodat jij haar beter kunt gaan zien: 

 • Ik ben mijn voeten gaan verven in een heerlijke olijfgroene kleur en heb stappen gezet op papier om de beweging op gang te brengen. De sensitieve prikkels activeren een dieper voelen.
 • Ik ben gaan struinen in kledingwinkels op zoek naar legergroen. Waar ik in eerste instantie niets vond, keek die prachtige olijfgroene rok met dito blouse me (h)eerlijk aan.
 • Ik ben mijn kwartaalbord gaan voorzien van limegroen moodboard, zodat ik er niet omheen kan.
 • Ik heb erover gesproken met een select gezelschap van kleurrijke dames die de taal van kleur verstaan.
 • En tot slot geef ik olijfgroen het podium in dit blog, precies de bedoeling. Zonder strijd, maar met een knipoog, charme en mijn innerlijke vrouwelijke kracht.

En zo verschuift het woord legergroen naar olijfgroen. Dezelfde kleur, maar een totaal andere mindset.

En nu jij
En nu jij! Welke kleur ligt er bij jou onderop de stapel en verlangt ernaar om gezien en gedragen te worden? Uit eigen ervaring weet ik dat dit iets zegt over jouw (aanstaande) groeiproces. Ben jij eraan toe om stevigere stappen te gaan zetten omdat je voelt dat jouw groeiproces wel een zetje kan gebruiken? Check dan mijn aanbod Miranda werkt 1.0 – Merkbaar Werkt (merkbaar-werkt.nl) op mijn site. Wie weet spreekt het je aan.