De rode draad van 365 dagen

Het jaar loopt letterlijk op zijn eind. Een jaar waarin mijn rood gekleurde jaarbord op voorhand antwoord gaf op het stuk waar ik eind 2023 zou staan. Ik bekijk haar nog eens goed, op zoek naar het antwoord op die ene vraag die ik mezelf nog niet gesteld heb: Miranda, welk plaatje deed ertoe dit jaar? Welke afbeelding liep als een rode draad door de 365 dagen van dit jaar?

Mijn ogen dwalen af
En weer dwalen mijn ogen over het bord. Ik denk terug aan het moment dat ik de rechthoekige plaat na een paar maanden van vorm wilde wijzigen. De hoekige kanten pasten niet meer naast de ronde spiegel op de muur. Zorgvuldig overwoog ik waar de schaar de hoekige kanten mocht verknippen. Terwijl dat ene plaatje net buiten de boot viel, besloot ik dat hij van links naar rechts mocht verschuiven. Alsof er een wijziging plaatsvond tussen mijn denken en mijn voelen. 

Terug naar de vraag
Het valt me overigens vaker op dat ik in de hij-vorm praat als het lastiger wordt of wanneer er een thema onder schuilgaat dat pittige kanten in zich heeft. Herken jij dat ook? Maar goed, terug naar de vraag: nu eind 2023 daar is, welk plaatje deed ertoe? Ik kan niet anders dan beamen wat mijn gevoel als eerste antwoordt: Love is the bridge between you and everything.

Mijn onbewuste houvast
Daar op rechts is hij inmiddels een zij geworden en realiseer ik me dat dit plaatje mijn onbewuste houvast is geweest, 365 dagen lang in 2023. Het enige dat nodig is om de andere kant te bereiken is om een brug van liefde te bouwen, zodat rood haar de ruimte geeft.

Wat rood te vertellen heeft
Rood… de kleur die zeker pittig, spisey en lastig kan zijn op het moment dat hij nog in de ‘hij’-vorm staat. Maar nu dat lastige inmiddels is verdwenen, is er ruimte gemaakt voor haar, de kleur die de vrouw in haar vertelt dat: 

  • het tijd wordt om bewust te kiezen
  • omdat rood je helpt om de kansen te zien, zodat je deze met beide handen aan kunt pakken
  • het laat je niet in dubio staan, omdat het je voorbij het twijfelen brengt
  • het wakkert je enthousiasme aan waardoor je energie weer voelt stromen
  • en je met lichte tred dansend door het leven gaat op weg naar positieve veranderingen

En nu jij!
Wil jij ook graag je creativiteit ontdekken, zodat jij eind 2024 kunt zeggen: dat ene plaatje dat deed ertoe? Laten we dan samen een jaarbord maken. Dit kan zowel in een individuele coachingsessie, maar past ook fijn in een groep met gelijkgestemden. Wat denk je, mag jouw creativiteit zijn weg naar buiten vinden en wil je ontdekken welke kleur de hoofdrol speelt? Laten we dan contacten of check mijn website www.merkbaar-werkt.nl. Met mijn sensitieve luisterhouding en mijn eigen wijze stijl van vragen stellen creëren we jouw jaarbord van 2024.