Hoe vind je de weg naar je innerlijke kompas?

 

Soms is er eerst een plaatje nodig voordat je de woorden kunt vinden. Het plaatje maakt namelijk de ruimte vrij waardoor woorden haar weg vinden op het pad waar jouw gevoel gevoed wil worden. Juist daarom is het maken van een moodboard één van de fijne werkvormen waar ik mee werk binnen mijn praktijk Merkbaar-Werkt.

Geel in de hoofdrol
Gelijk als ik er aan denk, popt er een plaatje bij mij op van het moodboard dat ik 2,5 jaar geleden heb gemaakt. Geel speelt hierin de hoofdrol. En instinctief  voel ik aan waarom dit plaatje oppopt, omdat geel je helpt: 

 • om voorbij je persoonlijke blokkades te gaan
 • jezelf centraal te stellen
 • waardoor je weer focus krijgt
 • en je het grote plaatje kunt zien
 • je doel helder is en je je gevoed voelt door positiviteit en optimisme

Heb het verleden lief
Geen idee wat er vandaag  op tafel komt te liggen, maar de visualisatie die hieraan ten grondslag ligt brengt me langs overleden mensen die van invloed zijn geweest op mijn leven. En me dus brengen op mijn pad van zijn. ‘Juist omdat het verleden geen struikelblok mag zijn en blijven, heb het verleden lief’ klinkt het tijdens deze voorbereiding op het gele moodboard.

Erfstuk van mijn moeder
Ik moet opeens denken aan die zilveren theelepel, een erfstuk van mijn moeder. Onbewust is dit lepeltje in mijn keukenla beland, kort na haar overlijden in 2013. Ik heb echt geen idee hoe hij hier is terechtgekomen. Maar juist door dit onbewuste proces hecht ik nog meer waarde aan dit eenvoudige lepeltje en maakt juist dit lepeltje de weg vrij naar het hoofdonderwerp van mijn gele moodboard: simplicity.

De weg:

 • van meer naar midner
 • naar eenvoud
 • die je terugbrengt bij jouw kern
 • die de dingen simpel en overzichtelijk houdt
 • waardoor je aandacht kunt geven aan dat wat jij écht belangrijk vindt

Als je de dingen simpel maakt, ontdek je pas wat de essentie is. 

Dit moodboard doet ertoe
Dus dit moodboard doet er toe. Ook al is hij al 2,5 jaar oud. De weg is namelijk afgelegd van meer naar minder. Daar zit alles in wat ik nodig heb. Het heeft de weg vrijgemaakt naar mijn innerlijke kompas. En daarmee naar mijn praktijk Merkbaar-Werkt. De plek waar jij ertoe doet! De plek waar we werken aan: 

 • balans vinden en je hart horen
 • ruimte maken voor het kleine meisje in jou
 • de weg vinden om vanuit minder meer te bereiken omdat we teruggaan naar de kern
 • er van daaruit weer overzicht ontstaat en je inziet hoe je stappen kunt zetten om je verlangen verder vorm te geven
 • omdat je jouw eigen grenzen respecteert
 • en ervaart welke ruimte je dit geeft 

Zoek jij ook jouw innerlijke kompas?
Soms hebben woorden eerst een plaatje nodig voordat het voelen jou de juiste woorden laat vinden. Kun jij geen woorden vinden, staat je gevoel je niet toe om echt te voelen? Heb jij daardoor je eigen grenzen niet helder en kun je jouw pad van groei niet bewandelen? Laten we dan een eerste stap zetten en kennismaken. Dit is altijd vrijblijvend en je zit nergens aan vast. 

Voel je je fijner in een groep in plaats van in een één op één setting? Binnenkort lanceer ik mijn nieuwe aanbod waarbij werken met kleur en creativiteit centraal staat.