De stilte heeft ruimte gemaakt

 

Het is zaterdagmiddag, als ik hen beiden schoorvoetend zie binnenkomen. Hier in de kerk waar het Juist Wij! connect event wordt georganiseerd. Nieuwsgierig kijkt ze naar mijn tafel. Kleurrijk gevuld met diverse materialen. Ik geef haar de ruimte om te ontdekken waar de ingang is voor een vraag. 

Wakker geschud door mijn reactie
Haar oog valt op de gekleurde kaarten. En mijn vraag is simpel : ‘welke kleur spreekt u aan?’ Zonder twijfel kiest ze voor blauw. En ze antwoordt op mijn vraag wat deze kleur voor haar betekent: “Dit ben ik, dit is eigen.” Heerlijk, zo’n woord dat blijkbaar zo van haarzelf is. Zo puur. Dit geef ik haar terug. Blauw… de kleur van vrijheid en ruimte. Zo gaat ze verder. Wakker geschud door mijn reactie. Wat volgt is een fijne ontmoeting, gekleurd door die ene blauw kaart.

Hun verbindende factor
Vandaag zijn ze voor een schilderreünie in Doetinchem neergestreken en toevallig de kerk binnen gewandeld. Ze hadden geen idee wat ze er te doen hadden. Tot die tafel met kleurrijke kaartjes haar aandacht trok. Blauw was haar kleur. En nu was ze samen met hem. Beiden niet afkomstig uit de Achterhoek. De één uit Noord-Holland en de ander uit Overijssel. En toch samen. De liefde voor kleur op het doek was hun verbindende factor, zo vertelde hij, met zijn zachtblauwe trui aan welke zij zo liefdevol aanraakte als antwoord op mijn vraag wat zijn favoriete kleur was.

Blauw, de kleur:

  • die de creatiekracht in je aanwakkert
  • omdat het over dromen, vrijheid en ruimte mag gaan
  • die je helpt om met de stroom mee te gaan
  • je stappen laat zetten omdat het vertrouwen in en met je zelf aanwezig is
  • die je helpt woorden te vinden en te voelen om voorbij de stilte te gaan waardoor je jouw gevoelens kunt uitdrukken

De stilte heeft ruimte gemaakt
Wat een prachtstel! Zij die de ruimte en de vrijheid koesterde, zo vertelde de blauwe kleur mij. Ze kenden elkaar al 48 jaar, maar de laatste vier jaar intens, zo zei hij even later. De stilte, ontstaan in zijn weduwnaarschap had ruimte gemaakt om de liefde weer toe te laten. Hun jarenlange gedeelde factor had haar het vertrouwen gegeven om eindelijk te gaan voor deze prachtige man die ze al zo lang kende. De stilte heeft ruimte en plaats gemaakt om stappen te zetten in hun leven. Juist nu. Nu de ruime leeftijd van pensionado al een tijd onderweg is. Laat blauw hen de weg leiden. Blauw… de kleur van genietend gaan.

Gun jij jezelf ruimte?
Welke ruimte heb jij te maken? Waar mag jij meer op vertrouwen zodat je jouw stappen durft te zetten in het leven? Waar kun jij wel wat blauw bij gebruiken? Kleur laat altijd een prachtig gesprek ontstaan. Ik maak graag ruimte voor jou en ontdek welke kleur jou op weg kan helpen om tot nieuwe stappen te komen. Laten we contacten: https://merkbaar-werkt.nl/contact/ .