De kleuren van mijn basis voor dit jaar

Een aantal trainingen en fijne ontmoetingen vallen net samen in die ene week aan de andere kant van het land waardoor ik heb besloten om een aantal dagen aan zee te vertoeven. Terwijl ik mijn koffer open, mijn kledingstukken één voor één uitpak, valt het me op dat de kleuren samenvallen met die ene opdracht, geknutseld tijdens mijn reis van de 12 heilige nachten eerder dit jaar. 

De kleuren van mijn basis
Een opdracht met de vraag: welke afbeeldingen passen bij jouw woorden of thema wat dit jaar centraal staat? Deze opdracht is al drie weken oud, maar ik zie me nog bladerend in tijdschriften zittend aan tafel. De berg van scheursels die even later ontstaat, geven de kleuren weer die mijn basis vormen voor dit jaar: turkoois en oranje.

Niet langer verstoppen of twijfelen
Kleuren die jaren geleden een ver van mijn bedshow waren en dus niet in mijn kledingkast voorkwamen, hooguit een accessoires in huis. Inmiddels weet ik wel beter; deze kleuren geven mijn groeiproces weer en brengen me nieuwe stappen in dit jaar. Juist op dit snijvlak komen deze prachtige werkvorm en de taal van kleur fantastisch samen omdat kleur, afbeeldingen en woorden de ruimte geven aan hetgeen er mag ontstaan. En zo waar voor dit jaar, waarin het voor mij mag gaan over het thema out & proud. Een woordkeuze ontstaan toen we in de club van kleurrijke dames terugblikten op het afgelopen jaar. 
Niet langer verstoppen of twijfelen, maar up in the open, om er met volle teugen van te genieten.

Turkoois
Nu ik een week aan zee verblijf, mijn start maak met een nieuwe kleuropleiding, voel ik dat de kleuren me gaan brengen wat er nodig is. Omdat het turkoois me vertelt: 

  • dat je niet meer bang hoeft te zijn omdat je blind durft te varen op je gevoel
  • waardoor al je zintuigen open staan 
  • zodat er eindelijk ruimte ontstaat om je ambities na te jagen
  • en je voluit en volledig op je eigen wijze vertrouwt, lekker eigenwijs en op jouw unieke manier 

Oranje
Het oranje kan me soms verdwazen, iets wat ik nodig heb om naar binnen te keren. Omdat oranje gaat over:

  • je allerdiepste gevoelens voelen
  • zodat je van daaruit woorden kunt vinden én geven aan je verlangen
  • het jouw innerlijk vuur en enthousiasme aanwakkert
  • en je durft uit te dragen omdat wat gevoeld wordt geleefd wil worden

Het plaatje moedigt me aan
In gedachten werp ik nog een blik op de kapstok waar mijn turkooise broek met dito trui prijkt. Mijn dieporanje broek en top met een glimmetje hangen er naast te shinen. Het is dit plaatje dat me aanmoedigt te doen waar mijn thema dit jaar over gaat: out & proud.

Welke kleuren vertellen jouw waarheid?
Wil jij ontdekken welke kleuren jouw waarheid naar boven halen en hoe dit jouw richtingaanwijzers voor dit jaar kunnen worden? Laten we dan kennismaken en laat je verwonderen over de taal die kleur spreekt. Het brengt je een lichter leven waardoor het zetten van lang gedroomde stappen binnen handbereik zijn. Wil je meer over mij weten? Check mijn website www.merkbaar-werkt.nl of lees mijn blogs, die onder andere te vinden zijn op www.blogzinnig.nl.