De impact van een overdosis aan bruin

Het loopt tegen het einde van de middag bij B&B Zussen aan Zee in het Zuid-Hollandse Ter Heide als mijn telefoon overgaat. Vrolijk neem ik op: “Hé Marije”, uit mijn enthousiaste begroeting begrijpt ze dat ik haar verzonden mail nog niet heb ontvangen. Morgen treffen we elkaar voor een masterclass schrijven. Ietwat bezorgd vraag ik, nu ik me realiseer dat ze niet zomaar belt, “er is toch niets ernstigs gebeurd?”

 

Onvoorziene omstandigheden
Uit het antwoord dat volgt begrijp ik  dat er een streep door onze schrijfdag wordt gezet.  Onvoorziene omstandigheden zorgen dat het niet door kan gaan, wat heel begrijpelijk is. Gepast sluiten we af en ze bedankt me voor het feit  dat ik de last minute wijziging zo oppak.

Mijn flexibiliteit verbaast me
Terwijl ik afmaak waar ik mee bezig ben, ik zet de soep op de opwarmstand, voel ik de rust in mijn lijf en de snelheid van mijn gedachten. Allerlei opties ratelen door mijn hoofd, variërend van: ik kan gelijk naar huis tot ik kan gewoon blijven. En als ik de ‘pling’ van de magnetron hoor, is mijn besluit genomen. De masterclass kan wel niet doorgaan, maar ik kan er ook gewoon een persoonlijke schrijfdag van maken. Mijn treinticket om gemakkelijk Rotterdam binnen te komen is immers al geboekt, dus ik vertrek morgen in standje relaxt naar Koozie Lunchroom. Terwijl ik door mijn opgewarmde soep roer, ben ik verbaasd over mijn flexibiliteit, het gemak waarop ik reageer en hoe ik blind vaar op mijn intuïtie.

Een overdosis aan bruin
Hoe anders was dit vroeger in soortgelijke situaties, toen kleur nog geen betekenis had in mijn leven. Dan kon ik flink balen en pissig zijn omdat mijn planning door andermans toedoen werd gewijzigd.
Inmiddels begrijp ik, dankzij de taal van kleur, waar deze kramp door werd veroorzaakt, namelijk een overdosis aan bruin, opgedaan tijdens het groter groeien in mijn jeugd. Omdat bruin in dit geval gaat over:

  • doen wat er is afgesproken en afmaken waar je mee bezig bent
  • hard werken vanuit een groot verantwoordelijkheidsgevoel
  • weten waar je aan toe bent omdat structuur zoveel veiligheid biedt
  • je daaraan vasthouden omdat je graag de boel op orde hebt en houdt
  • en flexibiliteit gewoon niet je sterkste kant is, sterker nog: dat star en koppig zijn, dat herken je maar al te goed

Wil jij ook blind varen op je intuïtie?
Zou je meer durven vertrouwen op je gevoel, dieper voelen en van daaruit keuzes maken die bij je passen? Weet dat de taal van kleur je hierin kan sterken om je intuïtie beter te voelen en te volgen. In een traject Miranda werkt 3.0 gaan we op zoek naar de betekenis van jouw kleuren in je verleden, zodat de weg effectief wordt vrij gebaand naar jouw gedroomde toekomst en je stappen leert zetten om ingesleten patronen en overtuigingen in een ander daglicht te zien en daar los van te komen.