Rust van buiten is ruimte van binnen

Ergens in het ontwaken, aan het einde van de nacht bedenk ik me: ik ga het bos in. Een paar uur later zoek ik het vennetje op en neem plaats aan de picknicktafel. Zo, dit is mijn werkplek voor vandaag. Uiteraard heb ik voorbereidingen getroffen; mijn deken, kruik en zelfs een kussen voor onder mijn kont verhuizen mee naar deze fantastische plek midden in het bos.

Goed besluit
In dit ontluikende stuk groen doet het me goed om hier buiten in de natuur te zitten, genietend van de geluiden, de stilte en de zachte wind. Heerlijk zo! Een goed besluit om mijn kantoor hiermee naartoe te nemen. Want groen is nu eenmaal de kleur van :

  • Productief willen zijn, maar dan wel op een relaxte manier
  • Op een praktische manier bezig zijn met de toekomst
  • Je ontspannen en zen voelen
  • Luisteren naar je hart, zodat je je gevoel gaat volgen
  • En nog zoveel meer…

Buitenkantoor
Vandaag is het tijd om mijn teksten voor de website handen en voeten te geven. Dat gaat me beter af als ik buiten zit, zo merk ik. Rust van buiten is ruimte van binnen. En voordat ik er erg in heb, verstrijkt de tijd. Af en toe word ik gestoord door een voorbijganger die vreemd opkijkt om een buitenkantoor aan te treffen met deze winterse temperatuur. Om me vervolgens allervriendelijkst aan te spreken over hoe heerlijk dit wel niet moet zijn. Een keer wat anders dan thuis werken. Kijk en zo is het! Een keer wat anders.

Klus geklaard
En als vanzelf belanden mijn woorden op papier. Zo’n twee uur later is mijn klus geklaard, klap ik mijn laptop dicht en belanden papier en pen in mijn tas. Inmiddels is de temperatuur gestegen van zes naar acht graden, tijd om een warm bakkie koffie op te zoeken.

Toe aan groen?
Ben jij toe aan groen? Simpelweg omdat je telkens als hardste rent en je dan niet hoeft te luisteren naar hetgeen je hart je vertelt? Je dendert door en gaat soms dwars over je eigen, en misschien ook wel andermans grenzen heen. Hoe zou het voor je zijn als het wat milder mag, je meer evenwicht ervaart in je dagelijks leven waardoor je beter in staat bent te ontvangen wat op je pad komt?  Een fast-forward sessie kan je snel weer op weg helpen. Het brengt je inzicht waardoor je gedachten en gevoelens beter gaat begrijpen en je meer rust ervaart. Wil je eerst gewoon eens kennismaken met wie ik ben, dat kan ook! Ik maak altijd tijd voor een warm bakkie koffie.

Ontluikend
start groen
brengt je dichterbij
het luisteren naar je
hart