Op weg naar de horizon

Op weg naar de horizon

Het is 28 februari 2021, mijn kleurcoach heeft me net een opdracht gemaild: maak een collage in oranje. IJverig geef ik dit vorm met behulp van Pinterest. Het eerste resultaat kan mijn akkoord niet verdragen. Te licht, te zoetjes en daardoor te meisjesachtig. Nee, geen ja. Het moet gewoon echt oranje zijn. Met stevige vormen die gaan over daadkracht en stoer. Dus nee, geen zij maar hij voor mij.  

De verweerde oranje brug in mijn collage laat me voelen alsof ik al jaren aan de oever zit. Te wachten op de komst van moedig en dapper, van durven en gaan, van voelen en luisteren naar alles diep in mij. 

Ik kan er niet omheen
En zo start mijn zoektocht naar oranje en zoekt oranje mij. Ik kan er niet meer omheen en een wonderlijk proces voltrekt zich sinds februari 2021. In etappes voel ik dat ik telkens een laagje dieper kom in mijn lijf. Het schuurt, het knelt en wringt zich in mijn lijf. Juist in die periode staat bij mij alles even op uit.

Oranje de kleur die:
* tijd en ruimte maakt om naar binnen te keren
* helpt bij trauma’s en situaties die je levenslust ontnemen
* ondersteunt bij het verwerken en begrijpen waar je nu staat
* mogelijkheden biedt om het leven weer op te pakken en verder te gaan

Welkom
Totdat september zich aandient, ik welkom word geheten op een plek waarvan van het allereerste moment oranje de hoofdrol speelt: De koffer van Kaat. De plek waar ik volop welkom ben, ik mijn zorghart weer ben gaan voelen. Waar mijn passie voor zorg en kleur zijn weg mag vinden en samenvloeien middels de kaatmethodiek-opleiding die ik aangeboden heb gekregen.

Ook niet raar als je weet dat oranje gaat over:
* welkom zijn en welkom voelen
* contact en verbinding met jezelf, de ander en de wereld om je heen
* plezier beleven, samendoen en samenzijn
* energie ervaren om met groots enthousiasme de dingen te doen die je zo graag wilt doen

De stoere versie voor mij
En nu vandaag zijn we 15 maanden verder en kan ik zeggen dat oranje om mijn lijf is gaan zitten. Niet alleen tijdens Koningsdag of voetbalwedstrijden. Nee, inmiddels kan ik het echte oranje – de stoere versie, die wie niet opgaat in de massa maar gezien mag worden – hebben en verdragen. Het vertelt mij:
* dat mijn gevoelswereld is versterkt
* ik daardoor de waardering voor mezelf en anderen veel beter voel
* ik feilloos durf te vertrouwen op dit gevoel
* dat ik steviger in het leven sta
* dat ik straal van levenslust en op avontuur durf te gaan

Oranje, mijn bonuskleur
Oranje heeft me gevonden, ik heb hem cadeau gekregen als een bonuskleur op mijn pad. Geen andere kleur heeft het vuur in mij wakker gemaakt, heeft me dichterbij mijn aller diepste gevoelens gebracht. Daarom is het tijd oranje te vieren en te laten fieren. Geen fijnere plek dan mijn favoriete plek aan zee. Deze keer voor een week samen met mijn allerliefste kleurcoach Anne-Lies Smal. Op weg naar de horizon.

Ongevraagd cadeau
Heb jij ook zo’n kleur die je nu opeens hebben kan, dragen durft? Ja heb je die? Dan is dit wellicht voor jou, net als bij mij, ook een bonuskleur. Zo’n kleur die je ongevraagd cadeau hebt gekregen om je te steunen in het proces waar je middenin zit. Ben je nieuwsgierig naar de betekenis hiervan en de diepere lagen die jouw bonuskleur jou te vertellen heeft? Volg me dan op mijn social media kanalen: LinkedIn, Facebook, Instagram en Blogzinnig. Daar post ik regelmatig kleurinspiratie. Of live ontmoeten kan natuurlijk ook.