De kleur die me helpt te vertrouwen

Het is zondag 30 oktober, zo realiseer ik me. Ik zie me nog staan op de bruine tegelvloer, in de gang hier in huis terwijl mijn telefoon in mijn achterzak rinkelt. Vandaag negen jaar geleden. Morgen wordt ze begraven, mijn moeder. De maanden van steeds zieker worden liggen achter ons. Alle regelzaken voor de dag van morgen zijn tot rust gekomen. En is er tijd om te boenen. Iets waar amper ruimte voor was in de laatste weken. Het rinkelen van mijn mobiel brengt het poetswerk tot stilstand. Mijn mobiel herkent het nummer niet en wat vertwijfeld neem ik op. 

Mijn gedachten flitsen

Ik die al een geruime tijd in een standje van geen werk sta. Niet omdat ik dat niet wilde, maar omdat mijn toenmalige leidinggevende dit voor ogen had. Hoe vervelend ook, de ruimte die ontstond bood gelegenheid om in het zorgstuk van mijn moeder te zijn. En nu dient zich dus haar afscheid aan. Morgen, de laatste dag van oktober. Zo flitsen mijn gedachten …..  

Ik moet schakelen
De dame aan de andere kant van de lijn blijkt me te willen uitnodigen voor een sollicitatiegesprek, dit naar aanleiding van een brief die ik hen in de zomer had toegezonden. Ik merk dat ik moet schakelen. Terwijl mijn hoofd de vraag herhaalt of ik nog beschikbaar ben, kan de rest van mijn lijf alleen maar voelen ‘mam, wat maak je me nou?’ Alles voelt, nu ze hier nog een dag bij ons is, of ze dit speciaal voor mij bedoeld heeft. Haar laatste signaal voor mij. Het ontroert me. De bevestiging dat er meer is tussen hemel en aarde, dat de signalen die op je pad komen er niet zomaar zijn. En dat wanneer je juist kijkt, je deze signalen oppakt.

De energie van het nieuwe jaar begint in oktober
Sindsdien overkomt het me vaker, en blijkbaar in het bijzonder in de maand oktober. Het moment van loslaten of toelaten, van zien wat er op je pad loopt. Zodat het je onbewust van richting voorziet in het jaar dat komen gaat. Geen vreemde informatie, zo zal mijn kleurcollega Christi Houwers beamen als we dit bekijken vanuit de numerologie. Immers begint de energie van het nieuwe jaar al in oktober te komen, zo heeft ze me al eens laten weten.  

Lila, de eerste kleur die me vertrouwen bracht
Lila is de eerste kleur (bedenk ik me nu) die me heeft laten voelen te vertrouwen op dat wat zich aandient er niet zomaar is. Het komt om je op weg te helpen. Lila, de kleur die: 

  • je verder op weg helpt, omdat er van binnenuit een soort van heling op gang is gebracht 
  • je eindelijk (meer) rust laat ervaren, omdat je jouw denkwerk op ‘uit’ durft te zetten
  • je helpt om meer tijd te creëren voor bezinning
  • nieuwe richting geeft na een verlies of periode van rouw
  • de schakel is tussen wat er was en wat er komt
  • je naar het middelpunt van stilte brengt
  • de ruimte op gang brengt die je nodig hebt om nieuwe stappen te zetten

Wil jij in 2023 daadkrachtige stappen zetten?
Kun jij ook wel wat meer ruimte gebruiken? Ben je toe aan een nieuwe richting vinden om jouw verlangen vorm te geven, zodat je in 2023 daadkrachtige stappen kunt zetten? Dan zal een traject ‘merkbaar zelfmanagement’ allicht bij je passen. Laten we kennismaken om te ontdekken of jij en ik een klik hebben met elkaar. Een kennismaking is altijd gratis.