De kleur die ik elke zorgprofessional gun

“Zo zeg, wat zie jij er kleurrijk uit” zegt mijn collega als ik het kantoor binnen kom wandelen. Op het moment dat hij het zegt, kijkt hij van mijn rode outfit naar de knalblauwe outfit van mijn collega naast me. “Jullie zien er allemaal zo kleurrijk uit.” Met een stralende lach begroet ik hem terug deze eerste werkdag na zijn vakantie. Heerlijk, die spontane opmerking over kleur. Ik zeg nog even niets, want hij kletst vrolijk door dat onze andere collega, die net het pand heeft verlaten om naar een cliënt te gaan, helemaal in het roze is gekleed. Ik weet gelijk wie hij bedoelt en mijn lach wordt nog groter als ik vertel dat haar roze voor een enkel jaar terug nog uit zwart en wit bestond. 

De volwassen vrouw in jou
Het knalroze, magenta… ik kan niet anders bedenken dan dat dit staat voor de volwassen vrouw in jou te omarmen. Dat het moment is aangebroken dat jij jezelf eindelijk op maat weet te schatten, jij jezelf niet meer wegcijfert, je niet langer verstopt achter die ene kleur, maar dat jij met jouw kwaliteiten eindelijk kleur bekent.

De mindset van knalroze

De afbeelding in mijn e-book, die met die knalroze schoentjes met een hak, symboliseert deze kleur zo fantastisch. Ik bedoel niet dat iedere zorgprofessional op zulke schoenen dient te lopen, maar juist de mindset van de afbeelding klopt. Waarom? Omdat jij jezelf eindelijk een hoger podium gunt. Niet omdat je meer bent dan de ander, dat helemaal niet. Nee, simpelweg om je jezelf eindelijk het uitzicht gunt en je durft uit te dragen wat je kwaliteiten zijn, zodat je optimaal tot je recht komt op een plek waar je het liefste werkt.

Voorbij de schaamte
In dat opzicht zou ik iedere zorgprofessional knalroze gunnen als mindset. Of zoals ik het in mijn e-book beschrijf: “De leuke kant van magenta is dat ze het plezier weer terug kan brengen in het leven, omdat ze je aanmoedigt om jezelf weer te vinden, om de beste versie van jezelf te worden. Het is de kleur die je helpt het kleine kind in jou te vinden. En nu je dat eenmaal is gelukt, pluk je er als volwassene alle vruchten van. Voorbij de schaamte, eindelijk over de top gelukkig zijn en daarvan genieten. Dat is waar magenta voor staat.” 

Wil je kennismaken met mijn Kleurmerkboek?
Wil je kennismaken met mijn krachtige ebook, waarin ik 17 kleuren beschrijf? Dan neem ik je mee in de taal van kleur en krijg je van alle kleuren een diepere kleurbetekenis. Wat dit betekent voor jou of voor jouw cliënt, leerling of coachee als je weerstand voelt bij een bepaalde kleur en wat als die kleur hem of haar blij maakt. In ditzelfde krachtige ebook tref je ook vragen aan die jij jezelf of aan je cliënt, leerling of coachee kunt stellen, dat zijn hele fijne richtingaanwijzers. Een ideaal boek wanneer je nog niet de taal van kleur spreekt. Je vindt meer informatie op mijn website. Oh, en een tip: het Kleurmerkboek is een perfecte combinatie met het Kleurmerkdeck (de kaartenset).